Boek van de maand

Elke maand is er een boek uitverkoren.

Leerlingen kunnen zich individueel inschrijven, maar het is ook mogelijk als groep of klas mee te doen. De boeken van de school mogen gebruikt worden, maar er moet wel ingeschreven worden. Het inschrijven kost Naf 3,- per persoon per maand.

Het spel kent 4 opdrachten die elk binnen een week gedaan moeten worden en een vaste volgorde hebben. Na vier speelweken stopt het spel en wordt de stand bekend gemaakt.

Per boek van de maand is er een afronding, zowel voor groepen als individueel, maar voor het hele schooljaar is er ook een laddercompetitie. Opgeven kan via de inschrijfformulieren hieronder.

 

januari en februari

De bastaard van de Hertog

Henk Hardeman

Hilarisch verhaal over sluwe sloebers en gretige geldzoekers

Op zijn sterfbed doet de ongetrouwde, stokoude hertog van Ansjovië een schokkende onthulling: ooit had hij iets moois met de volkse Marietje-met-de-mooie-blauwe-ogen. En dat niet alleen, uit hun kortstondige verhouding is bovendien een zoon geboren. Een bastaard! De sluwe graaf Grimbaldi is woest: hij zou immers de hertog opvolgen.
Maar waar is de zoon van de hertog? Wie hem vindt, krijgt een flinke beloning! Niemand weet echter hoe de jongen eruitziet. Dit brengt sommigen op een idee. Vrouw Spinetti van het jongensweeshuis haalt de wees Tomaso over om zich voor te doen als de bastaard, in ruil voor een berg snoep. En de schurken Guichel en Loebas plukken de weesjongen Paolo van de straat in de hoop zo de beloning in de wacht te slepen. Graaf Grimbaldi ondertussen, is helemaal niet van plan zijn positie af te staan aan de bastaard van de hertog…

Inschrijfformulier INDIVIDUEEL

Inschrijfformulier GROEP

you’re only one book away from a good mood