“Jong geleerd, oud gedaan”

Dec 21, 2018

25 november 2018 kregen we weer nieuwe boeken binnen.

Ditmaal voor de allerkleinsten.  Nijntjeboekjes en Bruintje Beer. Schitterende, leerzame prentenboeken. Met deze boeken richten we ons speciaal op de crèches. Gebleken is dat kinderen, die veel in de nabijheid van boeken zijn later ook meer en makkelijker lezen. Bovendien hebben zij een grotere woordenschat en een betere uitspraak.  Het uitbreiden van de woordenschat van onze kleuters en peuters zal zeker bijdrage tot een betere start in het funderend onderwijs. We nodigen deze groep dan ook uit contact met ons op te nemen.

Een verhaal gaat over emoties. Een hoofdpersoon van een verhaal is soms blij, verdrietig of boos. Dat zijn emoties, die een kind kent. Herkenning is erg belangrijk en fijn voor kinderen. Doordat ze de emoties terugzien in de verhalen krijgen ze erkenning voor hun eigen gevoelens. Zo helpt voorlezen ook om emoties een plek te geven en kan een verhaal een aanknopingspunt zijn voor een gesprek over gebeurtenissen. Voorlezen is een moment om even tot rust te komen. Je leest samen een boek en dat vinden kinderen prettig. Het voorlezen helpt zo ook in het hechtingsproces.

Daarom start Biblionef Curaçao komend kalenderjaar een nieuw project:

De voorleesexpres

Voorlezen en emotionele ontwikkeling van het kind
Voorlezen in gezinnen en deze vaardigheid overbrengen op de ouders of de oudere kinderen.

Ook komend kalenderjaar weer voldoende redenen om ons te blijven volgen. Lang niet alles kan direct vermeld worden. Als u iets zou willen, stel ons gerust de vraag.